Jag har alltid skrivit, allt från dagbok och dikter till pjäsmanus, filmsynopsis och barnböcker. Vid sidan av låtskrivandet och sången är nog detta min favoritsyssla.

Jag blev utgiven som översättare. Tre böcker och några artiklar har jag översatt från engelska. Så skribent har jag varit till yrket. De outgivna verk jag skrivit finns nu här att inhandla. Två barnböcker som jag är mycket stolt över och förtjust i. En av dem skrev jag även som pjäs och den har spelats av en teatergrupp vid ett flertal tillfällen runtom i Storstockholm. Jag satte själv upp den första gången på Edsvik konsthall och sedan fick den egna vingar när teatergruppen bidrog med sina egna idéer kring manuset. Den förtjänar en större publik bland både barn och vuxna.

Här nedan kan du läsa mer om de böcker jag skrivit.

 

Loves drömmar – en saga för barn och vuxna (e-bok)

”Loves drömmar” är en saga som handlar om att man inte måste vara så modig och tuff hela tiden, att man får vara sig själv. Den handlar också om att livet kan vara svårt ibland, att det kan göra ont. Men det är när vi är sårbara och vågar vara den vi är som andra människor tycker om oss, och som vi kan tycka om oss själva. Love är en liten pojke som är rädd för mörkret. Han vill inte vara rädd och försöker komma undan det mänskliga livets villkor, men han får lära sig att det inte är så farligt att vara människa, trots allt.

Inspirerad av CJL Almqvists ”Skaldens natt”.

För barn från 5-8 år och vuxna.

 

Fårskallen – en barnbok  (e-bok)

Alla djur behöver varandra. De är olika, men har alla något att lära varandra. Fåret får förmedla denna tanke, att alla djur, fastän olika, tillhör samma familj och är gladast när de får vara vänner. Vänlighet och ett gott hjärta är mer värt än något annat, det vet fåret och det lär sig även de andra djuren så småningom. Och sedan Fåret kom till staden lämnar han ingen oberörd, han påverkar alla med sitt varma hjärta.

Fritt efter Dostojevskijs Idioten.

För barn från 7-10 år.

 

Kostym och rekvisita – en diktsamling  (e-bok)

Det är lättare att spela rollen om man har kostym och rekvisita. Men hur ska en människa kunna hitta den rätta kostymen för just hennes roll i livet, när så många stjäl och river sönder varandras kostymer, för att ingen ska få vara annorlunda, och färgar sina kostymer till att likna varandras, för att ingen vill vara annorlunda?

Detta är min första diktsamling som jag skrev under mina år som ensamstående småbarnsmamma. Den säger mycket om hur min värld var och om min egen inre utveckling från barndom till ung vuxen. Den uttrycker också mycket av mitt samhälleliga/sociala engagemang under denna tid, om sökandet efter en personlig tro, självständighet och den sanna rollen som är min egen.

 

Min livsguide  (e-bok)

Personlig utveckling är inte intellektualism eller intressanta insikter. Det är ett arbete. Och det är inte ett jobb man gör bara en gång – det pågår hela tiden. Varje ny omständighet är en möjlighet att växa och lära. Den här lilla skriften är för dig som både vill och vågar och har för avsikt att förändra ditt liv.

En liten skrift (26 sidor) med mycket innehåll. Guiden förklarar varför det är viktigt att arbeta med sina tankar och visar många exempel på hur man kan göra detta, samt vad resultatet av detta arbete kan bli. Guiden är mycket konkret och täcker in ett stort och brett område. Kanske är detta den viktigaste bok du kommer att läsa i år?

 

The Role of Your Life (e-bok, säljs på min engelska webbplats)

http://lifestyleplans.com/the-role-of-your-life.html

 

Planning Your Lifestyle Change (gratis e-bok när du prenumererar på mitt engelska nyhetsbrev)

http://www.lifestyleplans.com/lifestylepossibilities.html

comments