Min te- och kaffebutik hade jag i nästan två år. En härlig och händelserik tid! Jag lärde mig massor och träffade många intressanta människor.

Här kommer några av mina bästa te- och kaffetips. Håll till godo!

Ingela i te- och kaffebutiken
Här står jag i min fina butik.

TE:

Teernas champagne är Darjeeling. Gott när som helst, men särskilt när den allra första skörden kommer till Sverige från Himalaya på våren. Det brukar vara någon gång i maj, eller tidigast i april. Darjeeling First Flush kallas teet, och det smakar ljuvligt. Smaken kan variera från år till år och från plantage till plantage, men om det är ett bra år och en bra plantage så kan man få njuta ett te som inte liknar något annat te, en speciell mild och rund smak, frisk och nästan lite åt det gröna hållet, fastän detta är ett svart te. För mig är detta årets tehändelse och jag dricker med andakt och närvaro. Visst kostar det mer än vanligt te, men jag har ju väntat och längtat efter detta te sedan augusti! Det är helt klart värt sina 150 kronor hektot. De flesta handlare brukar vara snälla, så man kan få köpa ett halvt. Det kan vara bra om man inte prövat det förut.

 

KAFFE:

Man behöver inte köpa smaksatt kaffe, det går lika bra att smaksätta själv hemma. Ta till exempel en nypa kardemumma i koppen eller låt det ligga i när du brygger kaffet. En liten bit mörk choklad kan också sätta piff på vardagen. Experimentera gärna med olika kryddor och smaksättare. Kom ihåg att kaffe ska vara färskt, låt det inte stå och tappa smak för länge i skafferiet. Brygg på nymalda bönor om möjligt. Bäst är att ha en egen kvarn hemma och köpa bönor av god kvalitet i en kaffehandel. Om du inte har kvarn, köp mindre mängd. Förvara kaffet i tättslutande påse i burk, inte i kylskåp eller frys.

Här kommer lite inspiration:

 

 

comments