Jag tycker om mötet med människor. Både det personliga mötet mellan fyra ögon, då möjligheter finns att hitta just de vägar som är rätta för den enskilda personen – och det stora mötet med en publik. Inför en grupp behöver man hitta vägar och stanna vid hållplatser som många kan känna igen. Det allmänmänskliga, det generella och kollektiva.
Då händer det underbara att vi ser och känner att vi är lika, i samma båt, vi delar detta äventyr och denna utmaning som det är att vara människa. Jag tycker det är en fantastisk upplevelse när en hel publik nickar instämmande eller ler eller gråter för att vi just upptäckt att vi har så mycket gemensamt, att vi inte är ensamma om prövningarna och misslyckandena. När vi verkligen förstår att vi måste tillåta oss att misslyckas för att utvecklas och växa. Ingen är stark från början. Verklig styrka är att erkänna sin svaghet.

[kad_youtube url=”https://youtu.be/CSJBjhYjcqg” width=560 height=315 ]

 

MINA FÖRELÄSNINGAR:

Du är vad du tänker!
Precis som det finns skräpmat, så finns det också skräptankar som får oss att må dåligt och hindrar oss från att nå våra mål i livet. När du lär dig att bli kvitt de negativa tankarna lägger du grunden till både hälsa och framgång. Denna föreläsning ger dig både den teoretiska kunskapen och en snabbstart i den praktiska tillämpningen som hjälper dig att förändra ditt liv och ditt välbefinnande med hjälp av det du redan har – dina tankar.

Vad du inte visste om Aspergers syndrom
Jag vill hjälpa människor att förstå människor. Alla som möter människor i sitt arbete stöter på svårigheter i kommunikationen förr eller senare. Personer med Aspergers syndrom skyltar inte med sina svårigheter. Det är ett dolt funktionshinder. Missförstånd uppstår ofta, och de leder till olyckliga beslut för individen, trots att ingen menade illa. Bemötande, lyhördhet och tydlighet är nyckelorden som öppnar dörrar för fungerande kommunikation. Jag kommer gärna till er och träffar er personalgrupp för att samtala eller föreläsa om de här viktiga frågorna. Kontakta mig för mer information.

Självkänsla och självbild
Jag föreläser om självkänsla och självbild, om hur vi kan hitta tillbaka till oss själva efter att ha gått vilse under lång tid. Jag talar om tankens stora betydelse i dessa sammanhang, och att vi har makt att förändra. I seminarieform ger jag många konkreta redskap för den förändringen.

Presentationsteknik
Vad behöver jag tänka på för att presentera mig själv på bästa sätt? Vad sänder jag ut för signaler? Hur uppfattas det jag säger? Vad spelar kroppsspråket för roll? En föreläsning för dig som vill vara förberedd när det är dags att presentera dig själv för nya människor eller hålla ett föredrag – eller gå på jobbintervju.

Omvägar och motvindar
En föreställning om hur man överlever livet. Med musikaliska och teatrala inslag berättar jag om min egen resa och hur jag navigerat framåt genom storm och motgångar. En hoppfull, ljus och stark berättelse med rötter i djup sorg och förtvivlan. Och de flesta kan känna igen sig, gråta och skratta med mig. Det här är min ärligaste scenpresentation.

Musikens betydelse för hälsan
Jag föreläser också om musikens betydelse för vårt välbefinnande. Den är så ofantligt viktig för mig i mitt liv och jag vill dela med mig av kunskaper jag fått om musik i relation till hälsa. En idéhistoriskt och vetenskapligt baserad föreläsning som vill visa varför musiken är viktig för oss människor. Med musikaliska exempel får vi känna efter hur den påverkar oss och lära oss hur vi kan använda den i helandeprocessen.

Pris enligt överenskommelse.
Jag önskar att du har följande utrustning på plats:
projektor (“kanon”), för musikföreläsningen även en CD-spelare med någorlunda god ljudkvalitet, gärna med separata högtalare för bästa stereoeffekt. Jag anpassar gärna föreläsningen till dina speciella behov eller önskemål om möjligt. Berätta gärna lite om den grupp jag ska tala inför. Ju mer jag vet desto lättare blir det att anpassa föreläsningen så att den passar just er. Kontakta mig för bokning eller mer information:

Vill du anlita mig som föreläsare? Kontakta mig!