Ingela Berger sjunger
Ingela Berger sjunger

Jag skriver låtar och är STIM-ansluten. År 2010 gav jag ut singeln “Something Great Inside”, 2013 gav jag ut albumet “Soul Garden” och 2015 singeln “Console Me”. Samtliga låtar är egna kompositioner. Jag söker alltid nya musikaliska samarbeten. Hör av dig om du känner för att jobba med mig och min musik. Här hittar du mig på Spotify:

Ingela på Spotify

Läs och lyssna mer här: Mina låtar

Jag gör musikframträdanden regelbundet och sjunger både egna låtar och andras. Mest inom pop, rock, indie, jazz och visa, men jag älskar bra musik i alla genrer, ibland vill jag överraska med något klassiskt också. Jag sjunger både högsta sopranstämman och lägsta alten.
Vill du anlita mig som sångerska eller skriva musik ihop med mig? Kontakta mig!

Historik

Redan som liten skrev jag sånger och drömde om att bli operasångerska. I tonåren började jag skriva poplåtar, både på svenska och engelska. Jag tog sånglektioner och fick av min sångpedagog lära mig att kompa mig själv på piano, vilket inte mina pianopedagoger hade gjort. Det passade mig mycket bättre att spela ackord än att följa notblad.

Min mamma var vissångerska och spelade gitarr. Än idag sitter många gamla kära sånger kvar i mitt bakhuvud från hennes sångövningar i vardagsrummet. Det var Nils Ferlin, Dan Andersson, Evert Taube och en hel del andra mer och mindre kända  namn. Det var också mamma som lärde mig ta några ackord på gitarren.

Blockflöjt spelade jag i två år, medan jag väntade i kön för att få spela det populära pianot. Sedan kom mina sånglektioner. Men jag spillde ingen tid, utan hittade på egna låtar hela tiden.

Genom åren har de blivit över hundratrettio. Av dem är ett 60-tal STIM-anmälda.

Jag utvecklades mycket både som musiker och som musik- och textskapare under min utbildning på Kulturama i Stockholm. Sammanlagt fem års scenisk utbildning och sånglektioner i sju år, ett antal kurser i låtskrivande och studioteknik har hjälpt mig växa som musikskapare. Och lärandet tar inte slut. Flera olika samarbeten med andra musiker har också gett mig mycket. Jag har vid flera tillfällen skrivit texter till andras musik, vilket är väldigt roligt. Att framträda med min och andras musik i kyrkor, på bröllop, dop och begravningar är en förmån jag värderar högt.

Influenser

Vem/vilka har jag då influerats av? Varje gång jag får den frågan undrar jag vad jag ska svara. Det är ju så många! Och de är så olika. Ofta påverkas man ju omedvetet, även av sådant man kanske inte väljer att lyssna på egentligen. Men om jag nu ska räkna upp några namn så får det bli de här:

Agnetha Fältskog, Ted Gärdestad, Marie Fredriksson, The Beatles (vem är inte influerad av dem), Elton John, Kate Bush, Sally Oldfield, Genesis, David Bowie…

Lyssna mer här: Min musik

Visa autosparad version