En 55-årig kvinna som ger ut sitt debutalbum och visar att det aldrig är för sent. Det är jag i ett nötskal. Jag har gått igenom svåra prövningar och brist på självförtroende för att till slut inse att det är nu eller aldrig. Så nu följer jag min gamla dröm och önskar att även andra ska våga göra som jag.

Soul Garden, Ingela Bergers debutalbum

Soul Garden, Ingela Bergers debutalbum

Mitt album har jag just gett ut på egen hand. Det heter ”Soul Garden” och består av tio pop/rocklåtar med ett budskap om att våga vara den man är och följa sitt hjärta. Låtarna handlar även om att ta hand om sig själv, sin inre trädgård, och om att det går att känna glädje mitt i en sorglig värld.

Jag önskar att mina låtar ska förmedla hopp och uppmuntran till många andra som kämpar för att tro på sina drömmar.

Varför dröjde jag så länge?

Jag har sjungit och skrivit låtar hela mitt liv. Men för att lyckas i musikbranschen måste man satsa till hundra procent. Det har jag inte alltid kunnat göra.

Jag var mycket ung när jag hals över huvud kastade mig in i ett äktenskap med helt fel man. Jag fick tre barn på tre år och min dåvarande man brydde sig inte om vad jag ville bli eller vad jag drömde om. Jag levde i psykologiskt förtryck i fem år.

Jag förlorade ett barn; min andra son dog i leukemi när han var femton. Vid det laget hade jag fått en fjärde son. Det visade sig att han har Aspergers syndrom. Fast han nu är 21 år behöver han fortfarande mycket av min hjälp och mitt engagemang.

Allt detta har format mig till den jag är idag och det har lärt mig hur svårt det kan vara att vara människa. Det har gett mig en förmåga att förstå andra människor som går igenom svårigheter.

Detta har gjort min resa lång.

Jag skulle inte säga att jag är stark. Jag skulle säga att jag uthärdat.

Jag fick gå omvägar, men jag har alltid kommit tillbaka till det som mitt hjärta viskat till mig genom alla år – Glöm inte bort din musik!

Jag har stått på scen, jag har skaffat mig en teaterutbildning, och jag har varit nära genombrott några gånger. Många har lovordat min röst och mina låtar, jämfört mig med Kate Bush, Björk och Sally Oldfield. Folk i musikbranschen har sagt att jag säkert förr eller senare kommer att lyckas. Förr hade varit bra. Senare är bättre än inte alls.

Jag har alltså fått beröm, men om det stannar i smala kretsar leder det ingenstans.

Nyligen fattade jag beslutet. Jag är skyldig mig själv detta. Jag har nu gett ut mitt debutalbum och jag hoppas att det ska vara ett bevis på att det aldrig är för sent.

Så snart jag gett ut albumet blev jag kontaktad av en musikjournalist på Malta! Han hade hört några av mina låtar på nätet och ville spela en av dem i sitt radioprogram. Det var första gången min musik spelades i radio överhuvudtaget. Jag lyssnade online och insåg att det är möjligt för mig att vara en låtskrivare. Jag påmindes om att jag är tillräckligt bra. Mitt självförtroende har inte alltid varit starkt nog att tro det.

I mitt arbete som coach har jag sett hur många människor det finns som behöver uppmuntran och hopp. Jag önskar att min musik ska få ge dem det. Det är inte bara musiken i sig som är viktig för mig. Texterna har ett budskap som jag vill nå ut med till många andra som bär på drömmar och längtan. Titellåten Soul Garden handlar om vår inre trädgård där olika sorters blommor växer, om vi vattnar dem, och där fåglar flyger om vi matar dem. Vi har resurser inom oss om vi bara lyssnar noga. Vi kan lyfta oss själva och vara fria.

Tror du att en 55-årig kvinna med massor av livserfarenhet och en samling nya fräscha sånger kan inspirera andra människor som kämpar för att hålla sina drömmar levande?

Tycker du att det är viktigt att våga följa sina drömmar – oavsett ålder? Håller du med om att drömmar inte har något bäst-före-datum?

Vill du se mig ta nästa steg? Kanske ska jag sitta i en tevesoffa och berätta om min resa och sjunga mina låtar… Underligt nog är det inte förrän just nu som jag faktiskt känner mig redo för det.

Jag uppskattar och behöver ditt stöd. Du kan visa det genom att dela detta inlägg och gilla min sida https://ingelaberger.se

Varma hälsningar
Ingela Berger

Tags:

Comments are closed

På min YouTube-kanal:
  • “I have not failed. I have just found 10,000 ways that don’t work.” Thomas Edison