Wow! Nu händer det! Man vet aldrig vad resultatet kan bli av en liten enkel handling. Låt mig berätta:

Som ni kanske minns så bestämde jag mig för en kort tid sedan att satsa på musiken, på mig själv som låtskrivare och sångerska. Det har känts rätt hela tiden sedan dess. Som en känsla av frid inombords.

Jag fick upp min nya webbsida swedishsongwriter.com och skakade liv i en gammal facebooksida som legat halvdöd i ett par år, swedishsongwriter. Jag bytte namn på den och började skriva lite inlägg där och det blev mer och mer på engelska. Jag insåg att jag nog ska hålla mig till det språket just för den här verksamheten, än så länge. Mina bästa låtar är på engelska, jag har alltid gillat att sjunga och skriva på engelska. Så då får jag väl rikta mig till en internationell publik.

Jag hade ju redan gott om material till ett album, jag har skrivit över hundra låtar i mitt liv, så steget var inte långt. Jag satte ihop mitt första album, mitt debutalbum. En mycket gammal dröm har börjat gå i uppfyllelse nu. Man kan köpa och ladda ner hela albumet eller enstaka låtar, och man kan lyssna på hela albumet gratis på SoundCloud. Här kommer länkar:

http://swedishsongwriter.com/my-music

https://soundcloud.com/ingelaberger

Nu till den där lilla enkla handlingen jag nämnde i början – Jag hade en annons på Facebook och fick några nya gillare till min nya sida där. Man kan välja alla möjliga kriterier för annonsen, vilka geografiska områden i världen som den ska synas i, vilka åldersgrupper den ska visas för, kön, intressen och så vidare. Jag valde bland annat USA, England och Malta. Alltså engelskspråkiga länder. Vad händer? En man kontaktar mig genom att skriva ett meddelande till mig på facebooksidan. Han berömmer mig för mina låtar, som han tycker är ”very nice indeed”. Jag tackar för hans vänliga ord och tror att han är en helt ”vanlig” man, men då skriver han att han tänker spela en av mina låtar i sitt radioprogram på tisdag! – Oj! Jag sätter igång och googlar på hans namn, Eric Montfort, och ser att han tycks vara en av Maltas främsta musikjournalister!

Musikjournalisten från Malta och jag chattar fram och tillbaka under sena kvällen och jag mejlar honom mp3-filen till låten han valt ut, ”My Little Piece of Everything”. Han skriver att han gillar pianot och tycker att min röst låter som en blandning av Yoko Ono och Mary Hopkins. Den jämförelsen har jag aldrig tidigare fått!

Eric Montfort vill även skriva en recension av mitt debutalbum! Det är stort, och underbar tajming för mig. Det är alldeles i början av en karriär som skulle/borde ha startats för många år sedan, i mitt huvud har den funnits sedan tonåren, men nu har den startat och jag har ingen aning om vad som väntar, men jag följer med i strömmen, i flödet av händelser. Det ena leder till det andra. Jag har inte kontrollen över skeenden, men jag kan påverka och göra mina val efter mitt eget huvud. Och efter mitt hjärta. Det är som ett schackspel, jag funderar på ett drag, men då gör motspelaren något oväntat och jag får anpassa mig och tänka efter vilket drag som är bäst just nu.

Så nu, ikväll, lyssnar jag på en radiokanal jag inte ens visste fanns, för de spelar min låt där och vem vet vilka dörrar som öppnar sig efter det…?

Vill du hjälpa mig att påskynda händelserna och förverkliga en livslång dröm? Dela det här inlägget med dina vänner på Facebook. Eller skriv en kort kommentar här nedanför. Man vet aldrig vad resultatet kan bli av en liten enkel handling.

Varma hälsningar

Ingela

Tags:

Comments are closed

På min YouTube-kanal:
  • “I have not failed. I have just found 10,000 ways that don’t work.” Thomas Edison