Jag har alltid skrivit, allt från dagbok och dikter till pjäsmanus, filmsynopsis och barnböcker. Vid sidan av låtskrivandet och sången är nog detta min favoritsyssla. Jag blev utgiven som översättare. Tre böcker och några artiklar har jag översatt från engelska. Så skribent har jag varit till yrket.

De hittills outgivna verk jag skrivit finns nu här att inhandla som e-böcker. Två barnböcker som jag är mycket stolt över och förtjust i. En av dem (Loves drömmar) skrev jag även som pjäs och den har spelats av en teatergrupp vid ett flertal tillfällen runtom i Storstockholm (i regi av Suzanne Osten) och i Uppsala (bland annat på Uppsala Stadsteater). Jag satte själv upp den första gången på Edsvik konsthall och sedan fick den egna vingar när teatergruppen bidrog med sina egna idéer kring manuset. Den förtjänar en större publik bland både barn och vuxna.

Här nedan kan du läsa mer om de böcker jag skrivit. Du kan ladda ner dem omedelbart när du köpt dem.

Loves drömmar – en saga för barn och vuxna (e-bok)

Includes 25% tax

”Loves drömmar” är en saga som handlar om att man inte måste vara så modig och tuff hela tiden, att man får vara sig själv. Den handlar också om att livet kan vara svårt ibland, att det kan göra ont. Men det är när vi är sårbara och vågar vara den vi är som andra människor tycker om oss, och som vi kan tycka om oss själva. Love är en liten pojke som är rädd för mörkret. Han vill inte vara rädd och försöker komma undan det mänskliga livets villkor, men han får lära sig att det inte är så farligt att vara människa, trots allt.

Inspirerad av CJL Almqvists “Skaldens natt” och andra verk av Almqvist.

För barn från 5-8 år och vuxna.

Fårskallen – en barnbok  (e-bok)

Includes 25% tax

Alla djur behöver varandra. De är olika, men har alla något att lära varandra. Fåret får förmedla denna tanke, att alla djur, fastän olika, tillhör samma familj och är gladast när de får vara vänner. Vänlighet och ett gott hjärta är mer värt än något annat, det vet fåret och det lär sig även de andra djuren så småningom.

Med bara ett litet knyte som bagage och ingenstans att bo kommer Fåret med tåg till staden, där han möter den hjälpsamme Hermelinen som känner alla, den högfärdige Mården, festfixaren fru Siames och hennes tre fina döttrar, den adopterade Hunden, Björnungen och herr Björn, hans öldrickande pappa, den sjuka Kalven och hans mamma Kon, den spydiga Spyflugan, den coola rika Lokatten, det vackra men olyckliga Rådjuret, den retfulla Grodan och herr Påfågel, den klokaste av alla. Ett pärlhalsband och en gammal värdefull vas är viktiga föremål i berättelsen. Och sedan Fåret kom till staden lämnar han ingen oberörd, han påverkar alla med sitt varma hjärta.

Fritt efter Dostojevskijs Idioten.

För barn från 7-10 år.

Kostym och rekvisita – en diktsamling  (e-bok)

Includes 25% tax

Det är lättare att spela rollen om man har kostym och rekvisita. Men hur ska en människa kunna hitta den rätta kostymen för just hennes roll i livet, när så många stjäl och river sönder varandras kostymer, för att ingen ska få vara annorlunda, och färgar sina kostymer till att likna varandras, för att ingen vill vara annorlunda?

Detta är min första diktsamling som jag skrev under mina år som ensamstående småbarnsmamma. Den säger mycket om hur min värld var och om min egen inre utveckling från barndom till ung vuxen. Den uttrycker också mycket av mitt samhälleliga/sociala engagemang under denna tid, om sökandet efter en personlig tro, självständighet och den sanna rollen som är min egen.