Jag läste nyligen ett citat av någon, jag har glömt vem, men det handlade om en stege och hur vi använder den i livet. Stegen är förstås en metafor, och problemet är att vi ställer vår stege mot fel mur. Jag har gjort det många gånger om i mitt liv. Jag har lutat min stege mot en mur som jag ville över, men när jag var över muren visade det sig att det var fel mur. Det var ju inte hit jag skulle. Så snopet. Vad gör jag då? Känner du igen dig?

Ja, vad gör man? Jo man tar stegen och ställer den mot rätt mur förstås.

Men varför tog jag fel mur först då? Ja, troligen skulle jag ha behövt utforska muren innan jag klättrade upp och förvissa mig om att det var den rätta. Men jag tror faktiskt att vi inte alltid kan göra det. Hur vi än förbereder oss och analyserar så är det ofta våra erfarenheter som får oss att förstå, i efterhand, att muren inte var vad vi väntat oss. Den ledde inte dit vi ville. Man måste nog klättra upp på en del murar först för att inse det. Av alla de murar jag bestigit har jag lärt mig ofantligt mycket. Det är kunskaper jag inte vill vara utan. Jag har utvecklats som människa och jag har haft roligt.

Så om du fått syn på den rätta muren, ställ stegen mot den och klättra. Men se inte tiden som bortkastad! Av alla dina murar och klättringar har du blivit en ännu bättre vad-det-nu-är du vill vara. Och medan du är på fel mur – se till att ha roligt under tiden!

Tags:

Comments are closed

På min YouTube-kanal:
  • “I have not failed. I have just found 10,000 ways that don’t work.” Thomas Edison