Den svenska sommaren är den bästa dagen på hela året, brukar man skämtsamt säga! Ja, hittills ser det ut som att vi får vänta lite på den dagen. Men medan vi väntar och sitter och kurar i regnet, så vill jag dela med mig av några ord av Mary Morrissey.

Jag fick ett mejl av henne idag, och det handlar om vatten, så jag tänkte att det passar väldigt bra att dela med sig av, när regnmolnen fyller hela himlen, åtminstone här hos mig.

Vatten gör inte motstånd, menar Mary. Det är det perfekta ickemotståndets element. Vi har mycket att lära av det. Tänk på hur en stor flod börjar sin väg mot havet. Den startar som en liten bäck högt uppe i bergen. Den lilla bäcken letar sig fram över stenbumlingar och fallna träd. Den stannar inte upp för att samla krafter att röja hindren ur vägen. Den är inte intresserad av hindren, den är fast besluten att skapa sig en väg framåt, att ta sig dit den dras av strömmen.

Vatten kan göra den vassaste klippa rund och jämn. Det gör den utan motstånd. Vatten är en enorm kraft. Varken broar, byggnader eller träd kan stå emot den. Du och jag har också en väldig kraft inom oss. När vi lär oss sluta göra motstånd mot hindren och slösa med vår kraft på sådant som inte borde få ta makten över oss, då tillåter vi kraften att flöda i och genom oss. Då kan vi skapa vår egen väg. Framåt.

Vilken väg vill du skapa idag?

Tags:

Comments are closed

På min YouTube-kanal:
  • “I have not failed. I have just found 10,000 ways that don’t work.” Thomas Edison